Direct contact? Bel 0511 451400
Mirjam Muntinghe Oldenhof

In 1994 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hanze Hogeschool Groningen en sinds 1996 werkzaam in de Praktijk voor Fysio- en Manueeltherapie in Kollum.

Na mijn opleiding heb ik Cyriax aan de Ned. Academie voor Orthopedische Geneeskunde gevolgd. Tevens heb ik Medisch Fitness afgerond en cursussen over bekkenbodemproblematiek en over bekkenklachten tijdens de zwangerschap.

Namens de praktijk zit ik in het Reuma en Arthrose netwerk Friesland; een provinciaal samenwerkingsverband van fysiotherapeuten die affiniteit hebben met het begeleiden van patienten met reuma (www.reumanetwerkfriesland.nl).

De complexiteit van het schoudergewricht vind ik erg interessant.

Dit is de reden dat ik in de loop der jaren meerdere cursussen heb gevolgd over het onderzoek en de behandeling van patienten met schouderklachten (o.a. bij Dr. J.D. Stenvers en bij prof. dr. Ann Cools).

Daarnaast heb ik mij gericht op Kinetic Control, een Evidence based concept uit Australie voor onderzoek en behandeling van functie- en bewegingsstoornissen. Na een analyse van bewegingspatronen wordt een oefenprogramma opgesteld om de balans te herstellen tussen verschillende spiergroepen. Deze bewegings- en stabilisatietraining kan een goede aanvulling zijn op manueeltherapie en de behandeling van triggerpoints (manueel of middels dry needling).

Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk dat de patient goed inzicht krijgt in zijn/haar klachten en actief betrokken is bij het herstel, mede om klachten in de toekomst te voorkomen.

Wat mensen over Mirjam Muntinghe Oldenhof zeggen:

Zoeken