Direct contact? Bel 0511 451400
Marten Bouma

In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut.  Ik ben na het afstuderen  werkzaam geweest in diverse praktijken en ziekenhuizen in binnen- en buitenland (waaronder 1 jaar in het UMCG en anderhalf jaar in een rug- en nekkliniek op IJsland. Vanaf 2007 werk ik in het Paramedisch Centrum Kollum-Grijpskerk.

Naast de manueeltherapie opleiding (behaald in 2008) heb ik verdere scholing gevolgd op het gebied van rug-en nekklachten (McKenzie) en medische fitness. Begin 2011 heb ik mijn master opleiding manueeltherapie afgerond. Deze additionele opleiding is een vervolg op de basis manueeltherapie opleiding en bewerkstelligt dat het therapeutisch handelen in de praktijk beter wordt afgestemd op het beschikbare wetenschappelijke onderzoek binnen ons vakgebied.  Sinds 2015 heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten. Ik heb extra scholing gevolgd op het gebied van schouderklachten en ik ben lid van het Schoudernet Noord. Dit betekent dat we bij de behandeling van schouderklachten in nauw contact staan met de ziekenhuizen en orthopeden in de regio Groningen-Friesland.

 

Eind 2018 ben ik gestart met de opleiding Extended Scope. Dit is een scholing voor Fysiotherapeuten in het aanvragen van medische diagnostiek (zoals rontgenfoto’s) en het doorverwijzen naar de 2e lijn (medische specialisten).  Het is voor ons als praktijk belangrijk om ons voor te bereiden op de toekomst, waarin er meer specialistische zorg in de eerste lijn zal worden aangeboden (het heet dan anderhalvelijnszorg). Voldoende medische kennis en een goede samenwerking met de 2e lijn zijn hierbij erg belangrijk.

Binnen onze praktijk vind ik het erg prettig om samen te werken in een team met veel gespecialiseerde fysiotherapeuten. Dit zorgt voor een optimale behandeling voor alle patiënten met uiteenlopende gezondheidsproblematiek. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig om in samenwerking met meerdere collega’s te proberen je vak zo goed mogelijk uit te oefenen.

Klanten aan het woord over Marten Bouma:

Zoeken