Marten Bouma

In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut.  Ik ben na het afstuderen  werkzaam geweest in diverse praktijken en ziekenhuizen in binnen- en buitenland (waaronder 1 jaar in het UMCG en anderhalf jaar in een rug- en nekkliniek op IJsland. Vanaf 2007 werk ik in de Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk.

Naast de manueeltherapie opleiding (behaald in 2008) heb ik verdere scholing gevolgd op het gebied van rug-en nekklachten (McKenzie) en medische fitness. Begin 2011 heb ik mijn master opleiding manueeltherapie afgerond. Deze additionele opleiding is een vervolg op de basis manueeltherapie opleiding en bewerkstelligt dat het therapeutisch handelen in de praktijk beter wordt afgestemd op het beschikbare wetenschappelijke onderzoek binnen ons vakgebied.  Sinds 2015 heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten. Ik heb extra scholing gevolgd op het gebied van schouderklachten en ik ben lid van het Schoudernet Noord. Dit betekent dat we bij de behandeling van schouderklachten in nauw contact staan met de ziekenhuizen en orthopeden in de regio Groningen-Friesland.

 

Om voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg heb ik onlangs de opleiding Extended Scope/ Anderhalvelijnszorg afgerond. Dit houdt in dat je als Master geschoolde manueeltherapeut/ sportfysiotherapeut wordt opgeleid om een rol te vervullen tussen de zorgprofessionals in de 1e lijn (huisartsen, fysiotherapeuten etc.) en zorgprofessionals in de tweede lijn (ziekenhuizen/ medisch specialisten) op het vlak van het houdings- en bewegingsapparaat. 

Tijdens ons dagelijks werk in de fysiotherapiepraktijk overwegen we regelmatig of bij een patiënt aanvullende diagnostiek (bijvoorbeeld een röntgenfoto of echo) of doorverwijzing zinvol is. De opleiding voorziet in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om dergelijke beslissingen onderbouwd te kunnen maken. Op deze manier kunnen we als anderhalvelijns therapeut in de toekomst een bijdrage leveren aan een efficiënte en goed afgestemde zorg voor patiënten met neuro-musculo-skeletale problematiek.

Binnen onze praktijk vind ik het erg prettig om samen te werken in een team met veel gespecialiseerde fysiotherapeuten. Dit zorgt voor een optimale behandeling voor alle patiënten met uiteenlopende gezondheidsproblematiek. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig om in samenwerking met meerdere collega’s te proberen je vak zo goed mogelijk uit te oefenen.

Onlangs heb ik een 2 daagse cursus over duizeligheidsklachten gevolgd. Hiermee zijn mijn vaardigheden om deze klachten te behandelen sterk vergroot. Voor meer informatie zie hier.

BIG nr. 19061276904

Klanten aan het woord over Marten Bouma:

Zoeken