Klaas Korf

Mijn naam is Klaas Korf. Ik ben in december 2014 in Groningen afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie tot algemeen fysiotherapeut en eind december 2014 ben ik begonnen in deze praktijk. Eerst in loondienst en op 1 januari 2020 ben ik toegetreden tot de maatschap.

Binnen de opleiding tot algemeen fysiotherapeut heb ik de keuzespecialisaties volwassenen en sportfysiotherapie gevolgd. Door deze verdiepingen liggen mijn interesses bij sport-gerelateerde klachten. Na mijn afstuderen heb ik ervaring op mogen als fysiotherapeut van het Nederlands basketbalteam tot en met 20 jaar. Ik was o.a. verantwoordelijk voor de fysieke gesteldheid van de selectie tijdens trainingskampen en kampioenschappen.

Om bovenstaande interesses op wetenschappelijk niveau kracht bij te zetten, ben ik in 2019 geslaagd als Master in de sportfysiotherapie aan het SOMT in Amersfoort. Als Master sportfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in sport-gerelateerde blessures, sportdiagnostiek, behandeling, revalidatie, bewegingsanalyses en trainingsopbouw. Daarnaast heb ik meerdere cursussen gevolgd op het gebied van peesklachten, stabiliteitstraining en ketentraining.Ten aanzien van de behandeling staat de patiënt voor mij centraal en vind ik het ten alle tijden belangrijk dat de patiënt goed geïnformeerd wordt omtrent zijn of haar klachten. De patiënt wordt zelf betrokken in de behandeling. Daarnaast is het prettig dat er veel overleg met de fysiotherapeuten onderling is, zodat we gezamenlijk een optimale behandeling kunnen bewerkstelligen.

Gevolgde cursussen en Specialisaties:

– Sport-gerelateerde klachten

– (Chronische) pees-gerelateerde klachten

– Stabiliteitstraining

– Medical taping

– Functional Movement Screen level 1

– Functional Movement Screen level 2

– Pijn educatie bij chronische pijn.

BIG nr. 29919230004

Klanten aan het woord over Klaas Korf:

15apr 18

April 2018 Klaas in de spotlights

Mijn naam is Klaas Korf. Oorspronkelijk kom ik uit Harderwijk, maar ik ben opgegroeid in Lemmer en inmiddels al een tijd wonend in het mooie Groningen. In mijn vrije tijd…

Lees meer
Zoeken