Greetje Bosma-Winters

In 1982 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie in Leeuwarden. Daarna ben ik gaan werken in de praktijk van mevrouw Douma in Kollum. Deze praktijk heb ik samen met mevrouw H. Bok in 1986 overgenomen. Tot 1 januari 2020 ben ik praktijkeigenaar geweest, samen met Peter en Jannie. Toen heb ik mijn deel overgedragen aan Klaas Korf.

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik nog diverse andere post HBO-opleidingen gevolgd om mij verder te bekwamen in de manueeltherapie en het behandelen van mensen met chronische (pijn-) klachten. Te weten:

  • Manueel Therapie Maitland
  • Cyriax aan de Ned. Academie voor Orthopedische Geneeskunde
  • Neuromobilisaties aan Het Neuro- Orthopedisch Instituut

Gevolgde Cursussen:

  • Humane Bewegingsfunctionaliteit (combinatie van haptonomie en ontspanning)
  • Myofasciale pijn en Triggerpoints en Dry Needling, zie ook www.myofascialepijn.nl
  • Stressmanagement
  • ACT: Acceptance and Commitment Therapie bij pijn: ACT richt zich op het verbeteren van het functioneren van de cliënt door middel van acceptatie en mindfulness methoden
  • De mindful fysiotherapeut

Mijn visie is:

Door mijn opleidingen en gevolgde cursussen heb ik mij ontwikkeld tot een psychosomatisch werkend fysio- en manueeltherapeut met een holistische visie op gezondheidszorg. Dit betekent dat ik de totale mens centraal stel. Zowel lichaam als geest kunnen een bron van klachten zijn. Dit kan ik natuurlijk niet alleen oplossen en ik vind het dan ook erg belangrijk om goed samen te werken met mijn directe collega’s en met de andere disciplines in de eerstelijns zorg (huisarts, psycholoog, enz.) Het gaat er tenslotte om dat de cliënt de optimale zorg ontvangt.

Samen met de huisarts de heer J. de Waard en de psycholoog mevrouw J. Reitsma heb ik het Chronische Pijnprogramma ontwikkeld. Patiënten met onbegrepen klachten als pijn en/of vermoeidheid worden in dit programma opgenomen.

Klanten aan het woord over Greetje Bosma-Winters:

11feb 18

Februari 2018, Greetje in de spotlights

Mijn naam  is Greetje  Bosma-Winters en ik ben oprichter van de praktijk en ook de oudste fysiotherapeut van ons gezelschap. Eerst heb ik samengewerkt met collega Helga Bok. Later kwamen…

Lees meer
Zoeken