Baukje De Jong-Turkstra

Vanaf januari 2006 ben ik bij de Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk werkzaam als fysiotherapeut. Ik heb me in de loop van de jaren kunnen specialiseren in het behandelen van klachten die zijn ontstaan na, voor of tijdens een behandeling tegen kanker. Dit wordt ook wel Oncologie Fysiotherapie genoemd. Wanneer ik mensen, die getroffen zijn door kanker, in de mijn behandelkamer ontvang, luister ik goed naar hun vragen en behoeftes. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en klachten. De ene heeft al een lang behandeltraject achter de rug, de ander heeft nog een lange weg te gaan. Wat hun verhaal ook is, iedereen is ontzettend gemotiveerd om er het beste uit te halen. En dit vind ik het motiverendste aan deze patiëntengroep: die drive om volledig te herstellen. Ik vind het fantastisch om daar mee samen aan de slag te gaan.

Ook wanneer mensen in de palliatieve (of terminale) fase van hun ziekte zijn, kan ik als fysiotherapeut veel betekenen. Ik haal veel voldoening uit het begeleiden van deze patiënten. Kwaliteit van leven is juist in deze fases erg belangrijk. Om daar als fysiotherapeut mijn steentje aan bij te kunnen dragen, voelt erg dankbaar.

Sinds november 2018 ben ik bestuurslid van het NOFF, het Netwerk Oncologie Fysiotherapeuten Friesland. Ik zet me hier graag voor in, want dit netwerk zorgt voor een betere samenwerking tussen de ziekenhuizen en de fysiotherapiepraktijken in de regio. Hierdoor kunnen oncologiepatienten dichter bij huis revalideren. Dit scheelt veel reistijd in een toch al hectische periode uit iemands leven.

Daarnaast ben ik oedeemtherapeute en kunt u bij ons dus ook terecht voor oedeemfysiotherapie.

Klanten aan het woord over Baukje de Jong-Turkstra:

11okt 17

Oktober 2017, Baukje in de spotlights

Mijn naam is Baukje de Jong  en sinds 2006 ben ik werkzaam in de Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk. In de afgelopen jaren heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een fysiotherapeut…

Lees meer
Zoeken