Direct contact? Bel 0511 451400
Baukje De Jong Turkstra

Vanaf januari 2007 is Baukje de Jong-Turkstra op de praktijk ook werkzaam als oedeemtherapeute en kunt u bij ons terecht voor Oedeemtherapie. Een oedeemtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem. Lymfoedeem is een ophoping van vocht in het lichaam. De klachten die kunnen ontstaan zijn: zwelling, een zwaar gevoel, pijn en huidafwijkingen.

Hoe ziet de behandeling van een oedeemtherapeute eruit? Oedeemtherapie is er grofweg op gericht vocht af te voeren naar plekken in het lichaam waar nog wel lymfklieren aanwezig zijn. Dit afvoeren van vocht gebeurt door middel van massage, oefentherapie, adviezen, zwachtelen, tapen en eventueel in het laatste stadium het aanmeten van een compressie kous. Het aanmeten van een kous is niet altijd noodzakelijk.

Naast oedeemtherapie houdt Baukje zich ook bezig met het behandelen van oncologiepatiënten, zowel tijdens de behandelingen tegen kanker als daarna. Eén op de drie mensen krijgt een keer een vorm van kanker. Dat is een harde binnenkomer maar het is wel een even harde waarheid. Iemand die kanker heeft weet pas echt hoe hard het binnenkomt. Je valt helemaal stil. En dit is nou precies wat wij als fysiotherpeuten niet willen.

De fysiotherapeutische behandelingen bij kanker richt zich op twee dingen;

  • behandeling van klachten die het dagelijks functioneren belemmeren, zoals bewegingsbeperking, spanningsklachten, stijfheid en pijn.
  • verbeteren van de spierkracht en conditie.

Wat mensen over Baukje de Jong Turkstra zeggen:

11okt 17

Oktober 2017, Baukje in de spotlights

Mijn naam is Baukje de Jong  en sinds 2006 ben ik werkzaam in de Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk. In de afgelopen jaren heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een fysiotherapeut…

Lees meer
Zoeken