Corona Nieuwsbrief 23-3-2020

23-3-2020 Nieuwsbrief-Praktijkinfo

Geachte patiënt van onze praktijk,

Wij volgen de actuele ontwikkelingen over het corona virus op de voet en passen indien ons beleid aan wanneer dat geadviseerd wordt. Onze beroepsgroep, het KNGF stelt voor ons de richtlijnen op. Verder volgen we strikt de aanwijzingen van RIVM op m.b.t. de hygiënemaatregelen.

Om de huisartsen te ontlasten en u toch te kunnen begeleiden met problemen van het bewegingsapparaat, zijn wij aangepast open voor noodzakelijke fysiotherapeutische zorg.

Wij ontvangen op de praktijk GEEN: 

  1. patiënten die behoren tot de groep kwetsbare mensen. Is in deze gevallen wel fysiotherapie noodzakelijk, zullen we dit telefonisch met u doorspreken en indien mogelijk op afstand begeleiden (met videoconsult of telefonisch). Wanneer de therapeut beoordeelt dat fysiek contact toch noodzakelijk is, zullen wij dit eerst goed bespreken en met persoonlijke hygiënemaatregelen bij u thuis komen.
  2. patiënten die ziekteverschijnselen als koorts, verkoudheid, keelpijn en hoesten hebben. Hebt u een afspraak staan en u bent hebt deze symptomen, dan vragen wij u deze afspraak af te bellen. De afspraak wordt verzet naar 3 dagen nadat de verschijnselen verdwenen zijn.

Nieuwe aanmeldingen (met of zonder verwijzing) vinden plaats d.m.v. een videoconsult. Tijdens dat gesprek beoordeelt de therapeut de ernst van uw klachten en wordt de behandeling bepaald. Indien noodzakelijk wordt deze op de praktijk gegeven, maar wanneer het kan, gebeurt het met een videoconsult of telefonisch op afstand.

Wanneer u al in behandeling bent stappen wij indien mogelijk over op digitale zorg. Dit doen we wanneer de klachten en de te volgen behandeling dat toelaten. Wij hebben hiervoor de mogelijkheid om vanuit het patiëntendossier een videoconsult te doen. Hiervoor wordt een tijd met u afgesproken. Deze manier van behandelen wordt op dezelfde manier door de zorgverzekeraar vergoed, als uw fysieke behandelingen.

Ook kunnen we een telefonische afspraak maken om uw oefenprogramma door te spreken en evt. uit te breiden.

Wij hopen op deze manier fysiotherapeutische zorg te kunnen continueren en de verspreiding van het corona virus te vertragen en onze patiënten en onszelf te beschermen tegen besmetting.

Bij vragen of twijfel, belt u gerust naar de praktijk.

 

Met vriendelijke groet,                                                                                                          

Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk,

Peter, Klaas, Jannie, Agnes, Arlette, Anita, Attie, Baukje, Goeban, Greetje, Irene, Lotte, Marten, Mirjam en Wilma

Zoeken