Direct contact? Bel 0511 451400
IMG 20191005 WA0003

Klaas Korf heeft zijn Master of Science in de sportfysiotherapie behaald!

Afgelopen weekend mocht collega Klaas Korf zijn master-diploma in de sportfysiotherapie in ontvangst nemen. Na drie jaar doorgestudeerd te hebben naast zijn baan, mag hij zich specialist noemen op het gebied van sport-diagnostiek en behandeling.

Wat houdt de Master-opleiding sportfysiotherapie in?

De Master-opleiding sportfysiotherapie is een verdiepende 3-jarige studie, welke alleen gevolgd kan worden na het behalen van de algemene opleiding fysiotherapie. Er wordt dieper ingegaan op diagnostiek, sportspecifieke bewegingsanalyse en revalidatie op basis van de kennis uit wetenschappelijk onderzoek. Daarmee is de Master sportfysiotherapeut in staat om per patiënt een specialistisch behandelplan op te stellen, welke naast fysiotherapeutische kennis, ervaring en de wensen van de patiënt, gebaseerd is op wetenschappelijk bewezen behandelingen.

Wat doet de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De knie, enkel en schouder zijn het meest voorkomend. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar ook van de sporter als individu. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is voor blessurepreventie. De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk en is vaak te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij samen met sportartsen, chirurgen, trainers/coaches en sportmasseurs.

Waarom u voor sportfysiotherapie moet zijn bij Praktijk voor Fysiotherapie Kollum – Grijpskerk

In onze praktijk zijn er alle mogelijkheden om te revalideren na uw sportblessure volgens de meest recente behandelmethodes. Door de specialistische kennis van Klaas over het sportend lichaam kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Daarnaast kunt u bij Klaas terecht voor advies omtrent het verbeteren van sportprestaties, preventie en trainingsrichtlijnen. Met de gespecialiseerde sportfysiotherapeut traint u altijd sportspecifiek en functioneel. Zonodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

Zoeken