Direct contact? Bel 0511 451400
Senioren Fit

Valt u wel eens? Voelt u zich stijf of bent u snel moe? Merkt u dat u minder kracht heeft dan vroeger? Wilt u graag bewegen, maar moeten we rekening houden met uw beperking of aandoening?

Senioren Fit is bedoeld voor mensen boven de 55 jaar die graag in een groep wil bewegen ter verbetering van de spierkracht, balans/evenwicht, lenigheid en conditie.

De trainingen duren één uur. De training bestaat uit een op u aangepast trainingsprogramma (met individueel deel van 45 minuten en een groepsdeel van 15 minuten). Het groepsonderdeel heeft een uiteenlopende invulling van ontspanningsoefeningen tot aan sport en spel.

Aan de hand van een persoonlijke intake met onze Geriatriefysiotherapeute (Fysiotherapeut gespecialiseerd in ouderen) wordt er een individueel trainingsprogramma samengesteld. Tijdens de intake worden uw eisen en mogelijkheden afgestemd. De intake duurt een half uur en bestaat uit een gesprek, een vragenlijst en diverse testen waarin onder andere uw conditie, bloeddruk, gewicht, kracht, balans en loopfunctie worden bekeken.

Na de intake wordt bekeken in welke groep u het beste past. Er zijn twee Senioren Fit groepen. De ene groep (max. 8 personen) krijgt begeleiding van een algemeen fysiotherapeut en de andere groep (max. 6 personen) krijgt begeleiding van de Geriatriefysiotherapeut. De Geriatriefysiotherapeut geeft u advies in welke groep u het beste past.

Senioren Fit is ook geschikt wanneer u een rolstoel of rollator gebruikt.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Kosten

Fitheidstest/Intake: éénmalige incasso van € 30,00 (incl. 1 gratis bidon)

Senioren Fit onder begeleiding van een algemeen fysiotherapeut: €30,- per 4 weken

Senioren Fit onder begeleiding van een Geriatriefysiotherapeut: €35,- per 4 weken

Het verschil in prijs is op basis van de groepsgrootte en de aard in begeleiding.

Trainingstijden:

55+Kollum: woensdag 10.30- 11.30 uur

donderdag 15.00 – 16.00 uur

70+Kollum: dinsdag 10.30 – 11.30 uur

donderdag 11.30 – 12.30 uur

70+Grijpskerk: dinsdag 14.00 – 15.00 uur

donderdag 13.40 – 14.30 uur

 

Zoeken