Fitmama

FitMama

Fitmama is een cursus voor vrouwen in de periode na de bevalling. Fitmama kan een vervolg zijn op Fitzwanger, maar het is ook mogelijk om deel te nemen zonder dat u dit gedaan hebt.  Na de bevalling is het belangrijk om de conditie langzaamaan weer op te bouwen en de belastbaarheid van het lichaam te vergroten. Dit kan het beste gedaan worden door onder begeleiding van een fysiotherapeut te sporten, zodat eventueel terugkeer naar eigen sport makkelijker gaat met minder kans op blessures. 

Sporten na de bevalling geeft een sneller herstel van de spierkracht, coördinatie en stabiliteit rondom het bekken en de lage rug. Ook verbetert het de conditie en de bekkenbodemfuncties. Sporten heeft daarnaast ook een positief effect op het psychische herstel.

Wanneer u na de bevalling behoefte heeft om weer te gaan sporten, kan er gestart worden met de cursus vanaf de 6e week tot 9 maanden na de bevalling. 

In de lessen Fitmama wordt getraind op fitheid en spierversterking, met aandacht voor de stabiliserende spieren rondom het bekken, de lage rug en bekkenbodem. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Cursusinhoud

De cursus Fitmama bestaat uit 10 lessen van 1 uur. Voor aanvang van de 1e les wordt er een korte intake afgenomen zodat de oefeningen specifiek op u wensen aangepast kunnen worden. 

Ongeveer 45 minuten van de les bestaat uit cardiotraining en spierversterkende oefeningen. Daarnaast zal er 15 minuten van de tijd besteed worden aan specifieke oefeningen rondom het bekken en bekkenbodem. Te denken aan tiltechnieken, oefeningen bij zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en oefeningen voor de bekkenbodemspieren.

Aanmelding gaat via info@fysio-manueeltherapie.nl of telefonisch via 0511-451400.

Zie hier voor onze trainingstijden

Zie hier voor de tarieven FysioFit

Zoeken