Direct contact? Bel 0511 451400
Fitmama

Fitmama is een cursus voor vrouwen die net bevallen zijn. Fitmama kan een vervolg zijn op Fitzwanger, maar het is ook mogelijk deel te nemen zonder dat je dit hebt gedaan. De training is gericht op lichamelijk herstel. Er kan gestart worden in de 4e week tot 9 maanden na de bevalling. De training wordt gegeven door onze bekkenfysiotherapeut Goeban Jelani.

Waarom trainen na de bevalling?

Een bevalling is voor het bekken wat een verzwikking is voor de enkel. Het is verstandig om eerst rust te nemen en vervolgens de belasting te vergroten. In de eerste week (de kraamtijd) wordt geadviseerd voldoende rustmomenten te nemen en het bewegen alleen te beperken tot een kleine wandeling.

Na de eerste week kan de belasting langzaam opgebouwd worden.

In de lessen Fitmama wordt getraind op fitheid en spierversterking, met aandacht voor de stabiliserende spieren rondom het bekken, lage rug en bekkenbodem. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Voor wie?

Vrouwen die net zijn bevallen en de kraamtijd achter de rug hebben. Er kan gestart worden in de 4e week tot 9 maanden na de bevalling.

Cursusinhoud

De cursus Fitmama bestaat uit 10 lessen van 1 uur.

Ongeveer 45 minuten van de les bestaat uit cardiotraining en spierversterkende oefeningen.

Daarnaast zal er 15 minuten van de tijd besteed worden aan specifieke oefeningen rondom het bekken en een cooling down.

De cursus Fitmama wordt gegeven op dinsdag avond op onze hoofdlocatie in Kollum.

 

Aanvullend kunt u na de 10 lessen verder gaan in de FysioFit of Pilates. Het is ook mogelijk om een pakket van 5 lessen te volgen in de Fitmama.

Zie hier voor onze trainingstijden

Zoeken