Direct contact? Bel 0511 451400
Dry Needling

 

160630 Peter Fysio Kollum-56

Dry Needling is het behandelen van myofasciale triggerpoints in spieren met acupunctuurnaaldjes. Een myofasciale triggerpoint is een hele kleine plek in een spier die permanent blijft aangespannen. Dit kan tot klachten leiden.
Pijnklachten:
Patiënten met actieve myofasciale triggerpoints klagen gewoonlijk over een slecht te lokaliseren, zeurende, onderhuidse pijn. De pijn straalt vaak uit naar een plek op enige afstand van het triggerpoint. Elke spier heeft een eigen specifiek uitstralingsgebied. Bijvoorbeeld de bilspier geeft uitstraling in het been tot de enkel.

Verstoorde functies:
De motorische stoornissen die veroorzaakt worden door triggerpoints zijn spierzwakte, coördinatieverlies en afgenomen belastbaarheid van de betrokken spier. Ook kunnen er autonome functiestoornissen ontstaan bv abnormaal zweten, vergrote traanproductie, kippenvel. Verder evenwichtsstoornissen en oorsuizingen.

De geconstateerde spierzwakte is vaak aanleiding om te gaan trainen.
Alvorens te gaan trainen is het belangrijk om de actieve triggerpoints te deactiveren, dit gebeurd manueel (druk op het triggerpoint) of door acupunctuurnaaldjes te plaatsen in het triggerpoint. Als dit niet gebeurt zou het actieve triggerpoint nog actiever kunnen worden door de training, wat tot een toename van pijn en uitbreiding van klachten leidt.
Het blijft belangrijk om daarna de belastbaarheid van de patiënt te optimaliseren dmv conditie en spierkracht verbetering.

Greetje en Peter hebben beide een opleiding gevolgd om deze behandeling te kunnen geven.

www.myofascialepijn.nl

dryneedling

Voor een overzicht van de tarieven zie de link Particuliere tarieven

Zoeken