Voor wie is Bekkenfysiotherapie

Steeds meer mensen ondervinden klachten die te maken hebben met het bekken en de bekkenbodem.
Helaas denkt men vaak dat bekkenproblemen alleen voorkomen bij zwangere vrouwen. Dit is een misverstand. Iedereen kan ermee te maken krijgen, ongeacht leeftijd en geslacht. Iedereen heeft een bekken, gewrichtsbanden, bekkenbodemspieren en bekkenorganen. Het is een systeem waarbinnen elk onderdeel een eigen functie heeft, maar elkaar ook beïnvloedt. Zo kan een probleem in je organen leiden tot klachten in de bekkenbodem en omgekeerd. Over de behandeling van incontinentie kunt u hier meer lezen.

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij zonodig met speciale apparatuur wordt gewerkt, zodat mensen kunnen zien hoe de spieren functioneren. Mensen met klachten worden doorverwezen door de huisarts, maar ook via specialisten en verloskundigen komen aanmeldingen. Het is ook mogelijk om zonder verwijzing een afspraak te maken. Hier kunt u meer lezen over de specialisatie bekkenfysiotherapie.

NIMOC- methode:

Wanneer de stand van het stuitbeentje veranderd is, kan dit klachten geven bij zitten op harde ondergrond of zitten op een zadel. De standsverandering kan veroorzaakt worden door een val op het stuitje of tijdens de bevalling.

Door het toepassen van het Non-Invasive Mobilisation of the Coccyx Methode(NIMOC) kan de stand van het stuitje met een milde uitwendige techniek hersteld worden.

 

Inloopspreekuur Verloskundigen Centrum Jane

In samenwerking met Verloskundigen Centrum Jane verzorg ik 1x per 2 maanden het gratis inloopspreekuur bij hun in de praktijk.  Dit is bedoeld voor vrouwen met klachten tijdens de zwangerschap of die klachten ervaren na de bevalling. Tijdens het spreekuur worden deze klachten besproken en beoordeeld.

 

ZwangerFit en MamaFit

Zwangerfit is bedoeld voor zwangere vrouwen die fit willen blijven tijdens de zwangerschap. Fit zijn en blijven tijdens de zwangerschap bevordert het herstel na de zwangerschap.

Tijdens MamaFit wordt na de bevalling aandacht besteed aan het terugkeren naar de eigen sport.

Meer informatie hierover vindt u onder het kopje: training

 

Onze bekkenfysiotherapeuten zijn Attie Postma ,geregistreerd bekkenfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut en Goeban Jelani , bekkenfysiotherapeut i.o.

Locaties waar bekkenfysiotherapie gegeven wordt:

  • De Anjen 2, Kollum
  • Voorstraat 11 Kollum (huisartsen praktijk J.de Waard)
  • Schoutstraat 13, Grijpskerk
  • Fysiotherapie Yn t doarp, Kootstertille

Voor onze particuliere tarieven van een behandeling verwijzen wij u naar de prijslijst Particuliere Tarieven.

Zoeken